Shoprite

Ons land is al druk bewoond. Rik en ik zitten er niet alleen, er zijn ook 4 jonge katten, 3 geiten, een hond (+ soms een hond van de werknemers) en er staan nog een aantal kippen op de planning. Deze keer meer over onze hond: Shoprite.

Voor het hier bewoonbaar was ging Joeri na bijna elke werkdag naar Monkey Bay Beach lodge. Bij de lodge liepen drie honden rond Cindy, Shoprite en Dawg. Cindy en Shoprite waren geadopteerd uit het asiel en Dawg is eigenlijk een hond uit de buurt die gewoon graag bij de lodge rondhangt. Hoewel Shoprite uit een asiel komt kon hij het niet goed vinden met zijn baasje, en andersom. Joeri vond Shoprite wel erg leuk en zo was het idee geboren dat wij Shoprite zouden adopteren. Shoprite kreeg overigens zijn naam omdat hij bij de Shoprite is gevonden voor hij naar het asiel werd gebracht. Shoprite is een supermarkt, net zoals Albert Heijn.

Nu, ongeveer 3 maanden later loopt Shoprite rond op ons land. Hem hier krijgen was verschrikkelijk, hij wilde écht niet de auto in, en als hij er eenmaal in zat werd hij ontzettend misselijk.. Maar nu is hij hier en blijft hij hier, als het aan ons ligt hoeft hij nooit meer in de auto. En in principe hoeft het ook niet, want we kennen nu een dierenarts die hier langs kan komen als het nodig is.

Shoprite is niet de meeste fotogenieke hond…

Hij volgt ons overal (tot we naar de auto lopen dan) en is echt een held op sokken. Hij wordt jaloers als we een andere hond of een van de katten aaien en is bang voor alles en iedereen. Soms probeert hij wel eens kinderen weg te jagen door er op af te rennen, maar als ze niet wegrennen stopt hij een paar meter van ze af waarna hij afdruipt.

De werknemers staan er van versteld dat hij met de katten speelt en ze soms bij hem komen liggen, want volgens hen zouden ze moeten vechten als Tom en Jerry.

Vooral Coco ligt graag bij Shoprite
Het begon al toen de katten nog heeel klein waren!

Eén antwoord op “Shoprite”

  1. Jullie’s hond Shoprite is wel heel wat veranderd en dat in zijn voordeel.
    Wel lief dat hij de jonge katten zo accepteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *