Achterstallig werk (met uitzicht)

Een paar dagen geleden zijn we weer teruggekomen in Malawi. Het is al een tijdje geleden dat ik iets gepost heb, omdat we het eerst ontzettend druk hadden met bezoek. Daarna zijn Rik en ik 3 dagen op vakantie geweest naar Zambia, waarna we meteen doorgingen naar Nederland zodat ik met mijn familie kon zijn wanneer we met zijn allen voor het laatst afscheid namen van mijn opa. Het was erg fijn om weer in Nederland te zijn op dit moment, maar het was ook leuk dat we met wat vrienden af hebben kunnen spreken die 3 weken.

Nu zijn we weer terug in Malawi en moesten we meteen weer aan de bak! Omdat we vlak voor we vertrokken zoveel bezoek hebben gehad wachtte bij thuiskomst een enorme stapel beddengoed en handdoeken erop om gewassen te worden. Gelukkig konden we (tegen vergoeding) hulp krijgen van onze waterdames met deze enorme stapel was. Ik had er behoorlijk tegenop gekeken als wij dat allemaal zelf met de hand hadden moeten wassen.

Intussen zijn ook alle huisjes aan geveegd en gedweild, de afwas gedaan en de wc’s schoongemaakt (want ondanks dat ze niet gebruikt waren afgelopen weken, waren er beestjes die er een thuis van hadden gemaakt, zoals deze pad:

Toen we terugkwamen viel ons al meteen op dat er beestjes op de katten zaten. We konden nergens spul vinden om ze zelf te behandelen, dus hebben we ‘Ask’ de dierenarts gebeld. Toen hij kwam zijn we daar een halve dag mee bezig geweest. Ask heeft namelijk geen eigen vervoer, dus moesten we hem ophalen bij een tankstation vlakbij Monkey Bay (daar kon hij namelijk wel komen met openbaar vervoer), en daar doe je heen en terug net iets minder dan een uur over. Toen hij hier was zijn we maar heel kort bezig geweest met de mijten die ze bleken te hebben. Ik vond het wel een goed moment om te vragen of hij ook wilde kijken naar de wond van Bear Gryll’s sterilisatie. Ask was het met me eens dat het er niet helemaal netjes uitzag en dus kreeg Bear een ontstekingsremmer voorgeschreven. Deze werd door middel van een injectie gegeven, en die kuur moest 4 dagen worden gegeven, of ik dat niet zou kunnen doen..

Nou, ik ben zelf als de dood voor naalden dus ik zei meteen dat ik dat niet kon! Daarop vroeg Ask of Rik het dan niet kon doen. Tsja, vier dagen lang elke dag de dierenarts ophalen en wegbrengen is niet te doen, dus Rik vroeg hoe het moest en waar hij op moest letten. Vandaag moesten we het dus zelf doen en ik geloof dat we allebei zenuwachtig waren.

Maar Rik is een superheld en uiteindelijk stak hij dus toch de naald op de aangewezen plek in de dij, checkte of het niet in een ader zat en injecteerde de ontstekingsremmer. Bear gaf nauwelijks een kik; een opluchting, want morgen moeten we het nog een keer doen.

Eén antwoord op “Achterstallig werk (met uitzicht)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *