Badkamer

Gisterenmiddag is de laatste muur van de badkamer geplaats. Dat betekent dat we vanaf nu kunnen douchen!

We hadden de douche al eens uitgeprobeerd met wat tijdelijke schermen, maar nu is het zoals het hoort te zijn, en het is echt gaaf. Uit enthousiasme ben ik al begonnen met de badkamer aanplanten met planten die we nog in de tuin hadden staan. Voorlopig hebben we citroengras, varens, een monsterplant en een bloem (waarvan niemand de naam weet, maar waarvan het blad op banana lijkt) overgeplaatst naar hun nieuwe thuis. Binnenkort gaan we maar weer eens naar een kwekerij om meer plantjes uit te zoeken, ik heb er al helemaal zin in!

We douchen nu al een aantal dagen iets over vijf, omdat dan iedereen naar huis is en de zon dan nog net schijnt (en we dan de zonsondergang van onder de douche kunnen aanschouwen! Hoe gaaf?). Na Riks eerste douche hier was hij helemaal zen. Zijn ervaring: de badkamer is echt de fijnste plek van het huis.

We hebben onze eerste gast ook al in de badkamer gehad: een kameleon! Hoe die op de schutting terecht is gekomen is ons een raadsel, maar het was wel een leuke verrassing.

De badkamer is nu natuurlijk nog niet af, want de douche kolom moet nog geschilderd worden, er moet nog meer geplant worden en er komen nog kiezels in, want zoals je waarschijnlijk wel had kunnen raden; dat puin met die twee planken erover als douchebak is niet het definitieve ontwerp.

Het hebben van een badkamer met muren is echt een enorme luxe die we hebben gemist, nu alleen nog warm water. 😉

5 antwoorden op “Badkamer”

 1. Zo Rik en Melanie geweldig hoor. Hoe krijgen jullie het allemaal voor elkaar. Wat zijn jullie creatief. Heerlijk hoor dat jullie nu kunnen douchen. Nou nog warm water en de vloer enz. Het komt allemaal goed. Succes

 2. Gave douche hoor.. Veel plezier ermee.
  Voor de plant kun je de Plantnet app gebruiken, super handig. Fotootje en hij laat de soort zien hopelijk.
  En waar ga je die sereh voor gebruiken.. Je hebt veel opties.
  Doeiii

  1. Ik had plantsnap al eens geprobeerd, maar die deed het niet zo goed vond ik. Ik zal binnenkort eens kijken naar Plantnet!

   1. Als ik het goed begrijp gaan jullie IN de badkamer een soort mini woud planten, het lijkt mij dan ook prachtig om daarin je te kunnen verzorgen. Mooi en succes met jullie nieuwe ideeën
    Groetjes vanuit Sittard van mij Opa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *