Baobab sap

Salete – een meisje uit het dorp – zou me nog leren hoe ze de ‘freezers’ maakt die ze voor 200 kwacha per stuk (23 eurocent) verkoopt in de hoop genoeg bij te verdienen om te kunnen gaan studeren. Het belangrijkste ingrediënt van freezers is baobab!

De dagen zijn minder heet nu het winter is, dus nu verkoopt ze geen freezers meer. Maar het baobab seizoen is bijna voorbij, dus het werd tijd dat ik ook zou leren hoe ik freezers maak.

Ze kwam hier al aan met een hele schaal met baobab stukjes. De droge vrucht was al uit de harde schaal gehaald en in stukjes uiteengevallen. We deden ongeveer de helft in de grootste pan die ik heb, de rest paste niet meer.

Vervolgens hebben we er water bij gedaan en aan de kook gebracht. Na een tijdje koken loste het vruchtvlees op en bleven alleen nog de grote pitten en wat draadjes over.

Dit hele mengsel werd gezeefd en toen hebben we er wat suiker bij gedaan. Dit was ook het moment voor mij om voor het eerst te proeven! Baobab sap is best zuur, dus ik begrijp wel dat er suiker bij moest. Hierdoor kreeg het een soort van lemonade smaak zoals de Amerikanen het maken. Ik houd wel van lemonade, maar moet toch wel een beetje wennen aan deze smaak. Rik vond het echt niet lekker! Vanwege de sterke smaak dacht ik toen dat het misschien beter was om toe te voegen aan een smoothie in plaats van het puur te drinken.

Heb vandaag stiekem een pollepel door de smoothie gedaan en dat heeft hij niet doorgehad, daar komt hij achter zodra hij deze blog leest 😉

Eén antwoord op “Baobab sap”

  1. Nooit van gehoord van Baobap.
    Heb ook geen idee hoe het smaakt.
    Zal toch wel goed zijn door de smoothie.
    Door de smoothie gaat het al snel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *