Bezoek

We waren bezig met het bevestigen van horrengaas toen Danny naar ons toe kwam dat er een auto voor de poort stond. Nu zou de aannemer vandaag misschien komen, dus ik begreep niet helemaal waarom dat ze die lieten wachten. ‘Nee, het is de aannemer niet, het is van Pumulani’ zei Danny. Pumulani is een ontzettend luxe resort even verderop in de baai. Kwamen ze potentiële concurrentie bekijken?

Het duurde nog even voor een landcruiser het terrein op kwam met daarin 4 mensen. Blijkbaar hadden ze onze huisjes al eens vanaf water gezien toen ze langs kwamen met de boot en vroegen ze zich af wat hier allemaal gaande was. Hiervoor hadden de twee Britse dames al een tour gehad door Kasanka (het vissersdorp even verderop) en ze waren in Nankhwali bij de kerk op de berg geweest, dus dit stukje strand was een onderdeel van hun tour geworden.

Hier aangekomen vonden ze alles al geweldig, terwijl het hier op sommige stukken best wel een bouwput is. Nu zijn we de afgelopen dagen wel bezig geweest met opruimen, maar zelfs zonder iets gezien te hebben vonden de dames het al prachtig. Toen ik zei dat ze ook best de huisjes van dichterbij mochten kijken, vonden ze dat natuurlijk ook geweldig. Meteen werd een opmerking gemaakt over hoe gaaf het bamboe plafond was, dat is toch wel leuk om te horen gezien daar zoveel werk in gegaan is!

Toevallig was vandaag het plafond buiten afgewerkt.

Ik ben zelf ontzettend enthousiast over de badkamer, dus ik nodigde ze uit binnen te komen om de badkamer te bekijken. De reacties hierop waren te vergelijken met mijn eigen enthousiasme: ‘Now THIS is a room with a view!’ Vergelijkingen werden al gemaakt met de wc’s die uitkeken over Victoria Falls, haha.

Het uitzicht is natuurlijk ook wel erg mooi!

Niet veel later waren ze alweer vertrokken zonder alles gezien te hebben. De man die ze begeleidde bleek manager te zijn van Pumulani en nodigde ons meteen uit om ook daar eens te komen kijken!
Omdat het al over twaalf was gingen we meteen maar een boterham met pindakaas eten, maar onze lunch duurde kort omdat plots een andere auto het terrein op kwam. Een tijdje geleden zou er een timmerman langs komen om de deuren af te maken, maar die is toen niet op komen dagen. Vandaag kwam die dus blijkbaar wel, samen met zijn baas en twee anderen. De baas maakte ook meteen een opmerking over het bamboe plafond. Hoppa, dat plafond had zijn tweede compliment van de dag binnen. Rik pakte zijn kans en vroeg hun baas wat hij van het bed vond dat Rik laatst gemaakt heeft. Nou, hij vond het een mooi en stevig bed, en vroeg meteen waar we het gekocht hadden. Dit was Riks time to shine: ‘I made it myself’ zei hij met een grote grijns.

Rik blijkt stiekem ook een talent te hebben als binnenhuisarchitect 😉

Terwijl de timmermannen bezig waren met de deuren kwam een derde gast aan, per boot dit keer. Hij kwam de kano brengen die al een tijdje in de maak was. Die hebben we nodig om de boot op te halen vanaf het anker dat een stuk verder het meer in ligt sinds het hier redelijk ondiep is.

Tsja, zo komt hier weken niemand langs, en zo heb je ineens allemaal gasten. We zijn in ieder geval wel aan weekend toe, na al dat bezoek 😉

Eén antwoord op “Bezoek”

 1. Nou dat waren wel heel positieve bezoeken.
  Wie weet waar het naar toe kan gaan.
  Ziet er allemaal al heel goed uit.
  Ze kunnen zien dat jullie het goed voor elkaar hebben
  Top talenten.
  Succes verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *