Een kleine overwinning

Gisteren schreef ik over de grote hoeveelheid plastic zakjes die ik bij mijn boodschappen kreeg, maar vandaag is het me gelukt de meeste zakjes te ontwijken. Ik heb de uien los meegenomen, een katoenen tasje meegenomen voor mijn uitgebreide boodschappen bij Asante shop en zelfs olie gekocht die niet in een plastic fles zat! Toen we hierheen kwamen had Rik een fles whisky meegenomen. En nu die op is, hadden we een mooie glazen fles staan. We hadden langs de weg al grote emmers van 20 liter ‘cooking oil’ gezien en ik had gisteren al aan Danny gevraagd hoe dat nu precies werkt.

Het blijkt dat je daar vaste hoeveelheden olie kan kopen, 500ml, 1 liter enzovoorts. Nu was de fles die ik had 700ml – dat was te ingewikkeld – dus heb ik hem met 500ml laten vullen. Voor wie zich afvraagt hoe duur dat dan is: het kostte ons 450 kwacha (dat is ongeveer 56 eurocent)

Lokale olie om mee te bakken is minder doorzichtig dan we gewend zijn, maar in de zon zou hij zijn ‘ware kleur’ moeten krijgen.

Naast dat ik nu een plastic fles minder heb vind ik eerlijk gezegd dat dit er veel mooier bijstaat in mijn voorraad. In Nederland zou ik er nooit bij stilgestaan hebben, maar hier maakte deze kleine overwinning mijn dag nóg beter!

3 antwoorden op “Een kleine overwinning”

  1. Melanie ik vind het al geweldig wat je doet, en ook dat je al goed bezig bent met het milieu. En ook Rik natuurlijk met zijn broer. Ik ga het iedere dag lezen of wanneer je weer tijd heeft om dit allemaal te doen. Ga zo door met jullie allemaal en de werkers natuurlijk ook die mogen we ook niet vergeten. succes. Opa en Oma

    1. Wij hebben ooit wel eens lege emmers gekocht, waar ik heel ijverig de etiketten vanaf heb geschrobd, dus ik had het kunnen weten.. Ik zal volgende keer voor je kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *