Eerste boottocht

Om de boot te beschermen tegen schade door hoge golven moet het in diep water worden verankerd. We hebben een betonnen blok laten maken die als anker zou dienen, maar die op 150 meter van de kust krijgen bleek niet zonder tegenslag.

Het anker, wat een paar honder kilo moet hebben gewogen, word aan boord getild.

Rik en ik wilden graag mee omdat we nog helemaal niet met het bootje weg waren geweest. Met 9 man was het betonblok al aan boord getild voor we allemaal aan boord klommen. Het eerste stuk ging goed, het anker ging zonder al te veel problemen overboord op de aangewezen plek, er werd een lege jerrycan aan vast geknoopt als boei en toen was het al gedaan.

Gezien het ons eerste tochtje was wilden ze nog iets verder het meer op, dus voeren we richting Cape Maclear. Ver zijn we niet gekomen, want de motor stopte ermee op 650 meter van de kust, en die kregen we niet meer aan de praat.

Doelloos dobberden we rond terwijl er wat mensen naar de motor keken. Er kwam een visser in een kano langs die om hulp gevraagd werd, maar ook hij wist niet wat het probleem was.

Overzicht van de boot met de kano van de visser aan de zijkant.

Chakuda kreeg plots het idee om de peddel van de visser te gebruiken om terug naar het strand te peddelen. Het werkte, maar met een volle houten boot ging het tegend langzaam.

Chakuda aan het peddelen. In de achtergrond zie je de huisjes op het strand.

Ikiton vond het te langzaam gaan en pakte de kano van de visser die hij met slippers voortpeddelde naar het strand.

Op het strand hadden achtergebleven mensen ook door dat het niet helemaal goed ging. We zagen Charles naar de buren lopen waar hij een kano leende zodat hij ons extra peddels kon komen brengen.

Charles met een extra peddel.

Peter had op het moment dat Charles een extra peddel bracht ook het idee gekregen om met een plank te peddelen (waar hij ineens die plank vandaan haalde weten we nog steeds niet!). Die plank hield het niet lang vol… Gelukkig had ik net besloten het te filmen vlak voor de plank brak, achteraf tot groot vermaak van alle werknemers.

Kort daarna kwam Ikiton – degene die met slippers weggepeddeld was – terug met nog meer extra peddels en kon de visser weer verder met waar hij mee bezig was. Intussen was het al bijna zonsondergang, maar waren we ook alweer bijna terug aan wal. Niet lang daarna stonden we alweer met onze voeten op het droge en werden we ontvangen door de achtergebleven werknemers. Dat was me het tochtje wel!

2 antwoorden op “Eerste boottocht”

 1. Oeps 🙂
  De vraag “zat er genoeg brandstof in de motor?” zullen we wel niet stellen haha 😉
  Weer een leuk avontuur om bij te schrijven in jullie Groot Avonturenboek!

 2. Allemensen het was me het eerste boottochtje wel. Wat een gedoe.
  Jullie krijgen wel veel hulp van al de mensen.
  Kan je niet nog een motor proberen te bemachtigen voor reserve?
  Weten jullie al wat het probleem was??
  Anders maar genoeg roespanen aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *