Onderweg

Vandaag zijn we weer naar Lilongwe gegaan omdat vannacht Roy (Riks oom) aankomt op het vliegveld. Dat betekent dus dat we weer een flink stuk in de auto hebben doorgebracht, maar ook dat we een flink stuk van Malawi hebben gezien.

Ik denk dat het meeste leven wel op en langs de weg te vinden is. Mensen lopen langs de wegen van het ene naar het andere dorp, voor koeien en hun herders zijn wegen ook wel makkelijker lopen. Ook markten zijn langs de weg, waardoor het dus ook logisch is dat iedereen zich daar verzamelt. Wat ik zelf zo leuk vind om te zien is hoe de mensen hier veel creatiever omgaan met transport. In Nederland fietsen we natuurlijk best wel veel, maar ik had nooit gedacht dat het mogelijk was om 3 geiten of 2 varkens achterop te nemen. Dat blijkt dus wel zo te zijn!

Een fietser neemt hier dus ook gemiddeld meer ruimte op de weg in. Wat voorbeelden van dingen die we vandaag bij mensen achter op de fiets geladen hebben gezien: geiten, varkens, gras, zo een grote stapel brandhout dat de bestuurder eronder in de schaduw zat (handig!), balken van 5 meter lang etc. Dan kun je je wel bedenken wat voor mogelijkheden zich voordoen wanneer je een auto hebt! Pickups zijn regelmatig afgeladen met mensen, geiten en vanmiddag zagen we voor het eerst koeien achterin.

Het duurde even voor we de koe achterin zagen.

En wat als mensen geen beschikking hebben tot een auto of fiets? Simpel, dan leg je alles toch gewoon op je hoofd? Heb je meteen je handen vrij om naar de voorbijgangers te zwaaien.

Deze foto is niet in Malawi genomen, maar in Zuid-Afrika!

3 antwoorden op “Onderweg”

 1. En heb je ook die fietstaxi’s gezien? Gewoon een zitje achterop en flink trappen maar. Het ziet er ook erg gezellig uit….

 2. De mensen gaan we heel erg creatief om met het vervoer.
  Dat is heel anders dan bij ons.
  Wel leuk om te zien.
  Is Rik zijn oom gearriveerd?
  En zijn jullie al weer thuis?

  1. Zijn oom is veilig aangekomen, en we zijn gisteravond om half 6 op het land aangekomen. Net na zonsondergang, dus laten er vandaag alles zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *