Papaya plukken

Sinds kort hebben we een heel weekend vrij, wat betekent dat we nu ook op zaterdag rustiger aan kunnen doen. Rik heeft een beetje aan het bed gewerkt (maar daarover later meer) en na de lunch gingen we even naar de tuin waar de kippen wonen.

De kippen komen een beetje langzaam op gang, maar in de afgelopen 3 dagen lag er nu wel elke dag een eitje. Nadat we de kippen gevoerd hadden en terug op weg waren naar het strand liepen we langs de papayaboom, en ik vroeg me af of het ons ook zou lukken er een papaya uit te krijgen.

Dus ik stapte het gras in, om eens ouderwets aan de boom te gaan schudden. Helaas bleek dat niet te werken. Toen vond ik de twee aan elkaar geknoopte bamboestokken die ze al eens eerder hadden gebruikt om papaya uit die boom te krijgen. Ik stond hier maar wat mee te stuntelen terwijl Rik toekeek en zei dat ik niet lang genoeg was. Uiteraard moest Rik dan maar eens komen helpen omdat hij langer is (en het allemaal beter kan dan ik)

De eerste papaya die naar beneden kwam heeft de val niet overleefd, helaas. Gelukkig hebben we eerst eentje uitgezocht met gaten in de onderkant, zodat het niet zo erg was dat deze uit elkaar plofte.

Oeps!

Helaas kwam bijna meteen daarna nog eentje naar beneden. Gelukkig stonden we daar niet! Deze was wel een beetje gebarsten, maar niet zo ontploft als die eerste, dus die hebben we maar opgeraapt (en vlak erna gebruikt in de smoothie).

Maar we waren nog niet klaar, want het leek ons een goed plan om de volgende die naar beneden kwam op te vangen. Het was best een goed idee en de derde kwam vrij makkelijk los (Rik was er al handig in geworden) alleen hadden we er geen rekening mee gehouden dat we niet zo goed konden vangen. Hij vloog veel meer richting Rik die een paar meter van de boom af stond, en kwam dus ook buiten mijn bereik neer. Achja, ook weer een scheurtje, maar verder zag die er nog goed uit. Snel opeten dan maar..

3 antwoorden op “Papaya plukken”

  1. Nou dat was wel spannend om de papaya vrucht uit de boom te krijgen.
    Is het wel lekker in een smoothie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *